VARRATSZEDÉS UTÁN AZONNAL NYIROKMASSZÁZS !!!

👩🧓👵HÖLGYEIM! NEM ANNYIRA VIDÁM A HELYZET!

😔🙏ÖNÖK NE JUSSANAK EL IDE! Ha mégis megtörtént a baj, ‼️ VARRATSZEDÉS UTÁN AZONNAL NYIROKMASSZÁZS‼️

▶️A hét legszomorúbb pillanata az volt, amikor egy számomra nagyon kedves Vendégem a retiküljébe rejtett zacskókkal, 2 drain csővel a mellében, begyulladt sebekkel érkezett nyirokkezelésre.

Korrekciós műtétje volt.

Az egészséges mellének méretét igazították csonkolt melle méretéhez. Antibiotikumot nem kaphatott a műtét után. A seb begyulladt, mellbimbója elhalt. A bevezetett drain a felhalmozódott folyadék egy részét el tudja vezetni, de a szöveti térből már nem.

A nyirokkezeléssel a kötés mellett óvatosan elvezettem a besűrűsödött ödémát a megfelelő irányokba.

A fájdalom enyhült… egy ideig. ◀️

Egyre több Páciens érkezik amputált mellel. A COVID miatt elhalasztották a korrekciókat.

Hegeik borzalmas állapotban vannak. A kötőszövet bekeményedett, rugalmatlan, összetapadt fasciák, ödémás, csökkent keringésű csonkok. A sugár miatt elhegesedett, zsugorodott izmok, beszűkült mozgásterjedelmek. A kemo miatt elhalt, elhegesedett erek…

⚠️Mi várható kezelés nélkül?!⚠️

Egyéni, hogy meddig bírja a keringés fenntartását a szervezet műtét után. Az állapot észrevétlenül is folyamatosan romlik. Betorlódnak a megmaradt nyirokerecskék és egyszer csak elkezd dagadni a kar, nehéz érzet és nehéz légzés is kialakulhat . Nem tudnak kiegyenesedni. Az izmok, ízületek mozgásterjedelme csökken. Feszülő, nyilalló, szúró, kisugárzó fájdalmak jelentkeznek….

⚠️Mit a teendő?⚠️

Egyeztessen onkológusával és kérjen egy javaslatot, miszerint a nyirokmasszázs javasolt!

Keressen egy nyirokszakember, aki hatékonyan meg tudja oldani a fent leírt problémákat, ellátja életmód tanácsokkal és otthon végezhető önkezelést és gyógytornát tanít Önnek.

A Nyirok és Mozgásszervi Központban végzett Papp-féle nyirokmasszázs gyors és hatékony, a lehető legalkalmasabb az utógondozás folyamatára.

Nyirokmasszázs tanfolyamok: http://nyirokesgerinc.hu/tanfolyam

Papp Andrea

Gyógy és nyirokmasszőr,Szakmai oktató

Nyirok és Mozgásszervi Központ,

Kecskemét, Dózsa György út 27-29.

20 /4479-800