Wertheim- féle műtét után várható szövődmények

😩 STEMMER-FÉLE POZITIVITÁS

😩 CSECSEMŐRÁNCOK

😩 NARANCSHÉJ TÜNET

😩 UJJAK KOLBÁSSZERŰ MEGVASTAGODÁSA

😩 VÉGTAGOK ASSZIMETRIKUS NYIROKÖDÉMÁJA

😩„SYNDACTYLIA”

😩 PEZSGŐSÜVEG TÜNET

😩 DERMATOSCLEROSIS

A nyiroködéma minden tünete azonosítható ezen az idős Páciensünkön, aki másfél éve esett át egy Wertheim- féle műtét legdrasztikusabb változatán. Orvosi javaslattal érkezett a hölgy, akin a műtéti eljárás alkalmával teljes csonkolást végeztek. Szomorú tény, és nagyon jellemző, de sajnos beavatkozása után nem kapott tájékoztatást a várható szövődményekről.

Mit sem sejtve, tanácstalanul hánykolódott eddig szakember hiányában, és romlott állapota napról napra egy visszafordíthatatlan állapot irányába.

Pedig ha a műtét után rögtön elkezdődött volna az alternatív nyirokútvonalak aktiválása, megelőzhető lett volna az állapotromlás.

A secunder nyiroködéma keletkezett III. stádiumát már csak mérsékelni tudjuk, valamelyest javítani az állapoton, és ami még ennél is fontosabb, a további szövődmények (gyulladások, orbánc, ekcémák, nyirokcsorgás, fekély, papillomatózis, mikózis, fibrózis…) megelőzhetők.

Ha Ön, vagy hozzátartozója átesett valaha nőgyógyászati műtéten, császármetszésen, érdemes ellenőriztetni nyirokrendszere, hegei állapotát a Papp-féle nyirokmasszázst végző szakembereknél.

Kedves Kollega! Ha nem vagy MÉG szakértő, várlak szeretettel a következő alaptanfolyamon:

KECSKEMÉT 2024. május 10-14-ig

BUDAPEST 2024. június 14-18-ig

Papp Andrea

Gyógy-, és nyirokmasszőr

Szakmai oktató

+36204479800