Egy nagymama kálváriája

Szeretettel üdvözlök mindenkit!

Ma egy nagymama kálváriáját és levelét osztom meg Önökkel, hátha lesz olyan, aki tanul az esetből, hiszen kedves vendégem is azért ragadott tollat, hogy kiírja magából tehetetlen dühét, és megspórolja másoknak a felesleges, fájdalmas történéseket.

Esetleírás nagy vonalakban:
Két éve történt nőgyógyászati műtét, méh és 25 nyirokcsomó eltávolításával. Lábdagadás kb. fél éve kezdődött, rövid idő alatt az állapot jelentősen leromlott. Nálam a hölgy családja tavasszal jelentkezett segítségért, alapos kikérdezés után a orvosához irányítottam, hogy megkaphassa a TB által finanszírozott kezeléseket.
Sajnos múlt héten újra jelentkezett a hölgy, fizikai és lelki állapota romokban hevert. Jobb lába a III. stádiumú nyiroködéma tüneteit mutatta. Az ödéma már a lapocka aljáig feltelítődött, ezzel fájdalmasan merevvé téve a test bal oldalát. A végtag kemény, viaszos, szinte élettelen tapintású volt.

Kezelés hatásai:
Nagy elzáródást találtam a deréktáji shönt és a fenék területén, kitisztítása után derék területéről teljesen eltült az ödéma. Már az első kezelés alatt a végtag jelentősen felpuhult.
Éjszaka nagy mennyiségű vizelet ürült.
Másnapra a végtag megtartotta az előző nap elért állapotát, így a munkát innen tudtuk tovább folytatni a térd belső oldalán található nyirokérköteg tehermentesítésével.
Harmadik nap a vádli kiürítésével folytattuk. Mindhárom nap combtőig fásliztunk.
A változás jelentős minden téren!
Megértette, hogy állapota ezentúl állandó törődést igényel.
A hölgy otthoni kezelés gyanánt minden nap többször is masszírozza magát, gyógytornázik, fáslizza magát. Gyógyászati segédeszköz boltban vásároltak keringést segítő gépet, elmondása alapján rendkívül jó hatású.

Kedves vendégem idézett szavai szerint a nyirokterápia a „sok viszontakság után vissza tudta adni életkedvét”.

Az Ő szavaival búcsúzom:

„Kedves sorstársaim! Ne hagyjátok annyiban, ha nem kaptok kellő segítséget, keressétek meg a lehetőségeket, hogy újra örülni tudjunk az életnek. Sok egészséget kívánok mindenkinek! Egy Nagymama”

Papp Andrea

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük