Legújabb cikkem a LUPUS kezeléséről a Joalis Infóban jelent meg.Egy kedves vendégem esettanulmányát írtam meg , sokféle tüneteinek hosszútávú sikeres kezeléséről, szelíd módszerekkel. 🙂

Lupus kezelése Joalis terápiával

„Sokféle tünetekkel érkeznek a páciensek a rendelőbe. Van, aki rutinosan, nagy paksamétával jön,laborleletekkel, zárójelentésekkel, ambuláns lapokkal, gyógyszeres dobozokkal.

Egy számomra nagyon kedves hölgy kálváriáját szeretném megosztani most, tanulságos esetként, aki hasonlóképpen rótta a szakrendeléseket, de még mindig hatalmas fájdalommal élte életét a sokféle terápia és gyógyszer ellenére. Kissé megfáradva érkezett hozzám ismerősei javaslatára, sok éve,nyirokmasszázsra.

A nyirokkezelés alatt elmesélte, hogy kezdetben autoimmun eredetű sokízületi gyulladással kezelték hosszú ideig, majd összetett tünetegyütteseit újabb diagnózis követte, a lupus, melynek megoldása szintén sikertelennek bizonyult.

Nagy dózisú szteroidot kapott óriássejtes artheritisére, mely az artériái belső rétegét érinti. Az erek gyulladt állapotuk miatt megduzzadnak, csökken a keresztmetszetük, így a létfontosságú tápanyagok, és az oxigénnel teli vér nem jut el megfelelő mennyiségben a szövetekhez. A nyugati orvoslás szerint a betegség eredete nem ismert. 

Glaucomája van, és ráadásul kiderült egy veleszületett rendellenessége, melyet a legfrissebb MRIállapított meg, az Arnold- Chiari szindrómát. Ez utóbbi elváltozás a kisagy egyes részeit érinti, amik agerincvelő koponyából való kilépés helyén betüremkednek az öreglyukba. A folyamat következménye, hogy a kisagy és az agytörzs egy része nyomás alá kerül, melynek eredményeképpen vízfejűség is kialakulhatott volna, de alanyunk szerencsére az enyhébb tünetekkel: fejfájás, nyakifájdalom izommerevséggel élt, ezeket speciális masszázsterápiával sikeresen lehetett enyhíteni.

Mivel úgy érezte eddigi kezelési módjai kevésbé eredményesek, élénken érdeklődött a Joalis rendszere felől.

Szimpatikusnak tartotta, hogy végre nem agresszív szerekkel terhelnénk szervezetét, hanem végre valami más jellegű, gyengéd, természetes, ugyanakkor hatékony megoldást alkalmazhatunk.

Hamarosan sort kerítettünk egy átfogó mérésre, melynek során fény derült a máj, epe, inak, gerinc,szemek, kötőszövet, lép, teljes emésztő-, nyirok-, és hormonrendszer, tüdő, vese, ízületek, bursák,erek, idegrendszer terheltségére. Elképesztően sok mikrobagócot találtunk, melyekben herpesvírusok, borellia, chlamydia, különböző enterobaktériumok éltek. Gombák hada, mérgezőfémek, gyógyszer, metabolit, érzelmi terhelés és autoimmun folyamat mutatkozott. Emésztési és felszívódási zavar, kiemelkedően magas béltoxin volt jelen, mely folyamatos puffadással és rossz közérzettel járt a páciens számára. Az élelmiszerek közül, a glutén tartalmúak, kukorica, tejtermékek, diófélék, banán és kivi produkált terhelést. A mért eredmények feladták a leckét, annyi problémát jeleztek, hogy szükséges volt megtervezni egy hosszútávú kezelés sorozatot.

Vendégünk hamar megértette, hogy hónapokra, évekre szükség lesz a kitartására és életmódja, valamint táplálkozása megváltoztatására a kívánt cél eléréséhez. Átbeszéltük étkezése megreformálását, az alternatív megoldásokat és az első kúrát az emésztőrendszerrel kezdtük. Szervezete a SO-t, mind máj és epe komplexet választotta, ezzel egyidejűleg hatottunk az alárendelt szervekre is, mint az inak, fasciák, gerincoszlop, koponya,agyhártyák, szemek, zsír és kötőszövet méregtelenítésére, nehézfém és vegyianyag kivezetésre,érzelmi háttérprogramokra, különböző patogén mikrobákra.Kivezető útvonalként a Col-dren a teljes bélrendszert tehermentesítését és azok mikrobagócaitoldotta. Az autoimmun folyamatok és a gyulladt bélnyálkahártya miatt MEDIATOR-t adtuk még a kúrához,mely a páciens elmondása alapján olyannyira bevált, hogy önhatalmúlag leváltotta az addig alkalmazott Medrolját. Elmondása szerint javított ízületi panaszain is.

Napi 2x 10 cseppes adagolás mellett, rendszeres nyirokmasszázs alkalmazásával, folyamatos kontroll mellett telt le a két hónapos kúraintervallum. Vendégünk ügyesen elhagyta a bemért, számára terhelőként ható élelmiszerféléket. A bélrendszeri tünetek intenzív javulásáról számolt be, azonban a vese és a nemi terület tisztulása segítségre szorult, és fellángolt herpeszvírus fertőzése is deréktájékon, ami nagy kellemetlenséget okozott számára.

A preparátumok elfogytával a második etapban a DU komplexet használva nyomatékosan hatottunk a máj, lép, vese, bélrendszer mikrobagócainak oldására, közép és hátsóagy, idegrendszer tehermentesítésére, háttérben futó elfojtott, szorongó érzelmi programok oldására, megannyi baktérium, vírus, gomba, radioaktív anyag, és ólom kivezetésre.

A GYNO-DRENNEL célzottan a női szervek terheit, gócait tisztítottuk, és szükség volt a magas vírus arány miatt speciális segítségre, szervezete az ATV-t választotta. Tovább folytatódott a nyirokmasszázs a két hónapos kúra alatt. Vendégünk beszámolt, hogy egyéni diétáját tartja, puffadásos tünetei minimalizálódtak, könnyedebbnek, vitálisabbnak érzi magát.

A harmadik kúrában a nehézfémekkel a gombákkal és a herpeszvírussal volt teendőnk, amik testszerte jelen voltak, ezért a Joalis aduászához fordultunk segítségül. Az IM fantasztikus összetétele a májban, lépben, belekben, tüdőben, agyban, nyirokrendszerben lévő gócok megnyitására ideális. Kivezeti a sok év alatt felhalmozódott antibiotikum maradványokat, toxinokat, vegyi anyagokat,élelmiszer adalékokat, peszticideket, pszihocisztákat, hat az immunrendszert gyengítő mikrobákra. Az AM-el a toxikus fémek és vegyületeit, a CAND-al a nyálkahártyákon az elszaporodott gombákat, a HERP-el a jelen lévő különböző herpeszvírus törzseket, kimondottan az Epstein- Barr és Citomegalocsoportokat vezettünk ki. Ezen kúra hatására megszűnt a derekán rendszeresen megjelenő herpesze. Sokkal rugalmasabb,könnyebb a mozgása, közérzete sokat javult, energikusabbnak érezte magát.

Negyedik alkalommal a még mindig mérhető acidózis miatt a hasznos bélflórát segítettük az ACTIV-ACIDDAL, ami nem egyszerűen csak egy prebiotikum, hanem egy eszesen összeállított komplex készítmény. Megnyitja a bélben, tüdőben, vese szervköréhez tartozó gócokat, hat az enterális idegrendszer ideális működésére, kivezeti az elsavasodott bélrendszerben felhalmozódott toxinokat, biogén sókat, purinokat, testfolyadékokat tisztít, ideális közeget teremt a jótékony baktériumok szaporodásához. Az ACTIV-COLLAL regeneráltuk az emésztőrendszer mikrobiótáit. A DIGE pedig hozzájárult az emésztési és metabolikus nedvek, enzimek méregtelenítéséhez.

A fenti kúrák segítségével alanyunk emésztése idealizálódott. Csodálatos javulásról számolt be.

Hátra volt még azonban az ízületek megtámogatása, mely sokat javult a metabolitok és a herpeszkivezetésével, de még mindig borellia gócokat találtunk a nyálkatömlőkben. Az Eam-set és a Salvia segítségével megkerestük az ideális szereket az ötödik kúrához. Szívem szerint más preparátumokat adtam volna, de a terapeutáknak tudni kell felülírni megszokott gondolatmeneteiket, és műszereikre, a páciens szervezetének igényeihez igazodva kiválasztani a számukra legideálisabb készítményeket. Így az ötödik kúrában az ízület anyaszerve a vese kért segítséget. Az Uri-dren helyett ismét a DU lett a nyerő, az Art-dren helyett pedig a INFOVIT bizonyult jobb választásnak a bursák detoxikálására. A harmadik készítmény a borelliózis okozta terhelésmegoldására a SPIROBOR lett.

Az alkalmazott terápiák segítségével kedves Vendégem mára teljesen tünetmentes, fájdalmak és gyógyszerek nélkül él, energikus, boldog nagymamaként! Kitartó és elszánt munkával.

Helytelen szokások, téves hitrendszerek, társadalmi normák lecserélésével bárki tud segíteni magán. A Joalis terapeuták munkája nagyon fontos! Hitet, támogatást és erőt kell adnunk, megfelelő utat kell mutassunk és meg kell értetnünk klienseinkkel, hogy az eredményeket önmaguknak kell elérni, nekik kell tenni állapotuk javulásáért a felelősség felvállalásáért.

Hasznos és sikeres munkát kívánok mindenkinek!”

A Joalis terápia elérhető a Nyirok és Mozgásszervi Központban. 🙂

Papp Andrea

Gyógy- és nyirokmasszőr Joalis terapeuta

Nyirok és Mozgásszervi Központ